Inspiraatio

Kemiallista mustausta hyödynnetään nyt myös sisustamisessa

Kemiallisen mustauksen ainutlaatuinen ulkonäkö on vuosien varrella herättänyt rakentajien, arkkitehtien ja suunnittelijoiden mielenkiinnon. Olemme kokeilleet mustausta muun muassa huonekaluihin, seinämateriaaleihin ja sisäkattoihin, ja lopputulos on ollut erinomainen. 

Tätä uudenlaista markkinaa ei kuitenkaan ole hyödynnetty aikaisemmin, vaan projekteja on toteutettu pyydettäessä. Jyri perusti vuoden 2020 syyskuussa uuden yrityksen, Black Oxide Coatings Oy:n, joka keskittyy sisälle tulevien tuotteiden ja seinäpintojen mustaukseen.

 

Kestävä, näyttävä ja ainutlaatuinen

Mikä sitten sai uuden markkinan kiinnostumaan kemiallisesta mustauksesta? Suurimmat hyödyt ovat puhtaasti visuaalisia – pinta on eläväinen, mutta ei heijasta valoa liikaa. Mittatarkkuudet eivät kemiallisen reaktion aikana muutu. 

Kiinnostusta on herättänyt myös useammat viimeistelyvaihtoehdot, joita Black Oxide Coatings tarjoaa kolmea erilaista: perinteinen mustattu (BOC Raven), harjattu (BOC Midnight) ja mattapintainen (BOC Shadow). Jokainen tuote antaa pinnoitteen, jota ei ole mahdollista saavuttaa muilla käsittelymenetelmillä. 

Julkisten tilojen projektit suunnitteluvaiheesta toteutukseen ovat usein pitkiä, mutta mustausta on päästy hyödyntämään jo esimerkiksi helsinkiläisen ravintolan Gillet Bar & Bistron seinä- ja kattomateriaaleissa, Urjalalaisen kartanon keittiön kalusteissa ja helsinkiläisen koulurakennuksen sisäpinnoissa. Olemme saaneet asiakkailta paljon hyvää palautetta erityisesti pintojen näyttävyydestä, kestävyydestä ja helppohoitoisuudesta. 

Kemiallinen mustaus onnistuu mihin tahansa teräksiseen pintaan pois lukien ruostumattomat, BOC tuotteet soveltuu loistavasti niin uudiskohteisiin kuin kunnostettaviinkin tiloihin. Haluamme olla asiakkaan tukena kehittämässä ainutlaatuisia ratkaisuja, joita erilaisten pinnoitteiden vuoksi on monipuolisesti tarjolla.

Vieritä ylös