Case: CLIMECON

Yhteistyökumppani: Climecon Oy, Lämmittäjänkatu 4 A, 00880 Helsinki
Climecon ammattikeittiöratkaisut

Musta huuva ihastuttaa

Black Oxide Coatings Oy:n kehittämä ruostumattoman teräksen kemiallinen mustaaminen on todella erityislaatuinen juttu koko maailmassa, eikä sitä saa juurikaan edes Euroopasta. Myös tavallisen teräksen mustaaminen on harvinaista Suomessa.

Ruostumattoman teräksen kemiallinen mustaaminen teki vaikutuksen myös Climecon Oy:n Ville Wallendahriin. Yritys on erikoistunut sisäilmamuotoiluun ja asiakkaina ovat huippuravintolat ja hotellit. Yritysten välinen yhteistyö sai alkunsa, kun Wallendahr oli käymässä inkoolaisessa The Barö -saaristohotellissa.

– Satuin törmäämään siellä tähän Black Oxide Coatingsin tuotteeseen ja katsoin, että onpa tyylikäs toteutustapa. Selvitin sitten Barön omistajalta, että kuka ratkaisun on tehnyt ja otin yhteyttä. Siitä yhteistyö lähti luontevasti liikkeelle, Climeconin ammattikeittiön ilmanvaihdon liiketoimintajohtaja Wallendahr pohjustaa.

Yhteistyö johti innovatiiviseen tuotekehitykseen, jonka lopputuloksena mustat huuvat esiteltiin menestyksekkäästi FinnBuild-messuilla Helsingissä. Tuotteet herättivät välitöntä kiinnostusta.

– Musta huuva oli varmasti messujen yksi kuvatuimmista kohteista. Messujen jälkeen on tullut yhteydenottoja niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltä hotelli- ja ravintola-alan toimijoilta. Kiinnostusta on ollut joka puolella, Wallendahr kertoo.

Uniikki tuote markkinoilla

Keittiöbisnes on miljoonabisnes Suomessa ja kymmenien miljoonien bisnes ulkomailla. Mustattujen huuvien potentiaali on suuri etenkin jatkuvasti yleistyvissä avokeittiöissä.

– Tyylikkäät mustatut huuvat sopivat hyvin eksklusiivisempiin hotelli- ja ravintolakohteisiin. Haluamme tuoda uutta ratkaisua ja olla vaikuttamassa markkinaan.

Nyt kaikki Climeconin huuvat ja ilmanvaihtokatot ovat saatavilla mustina. Wallendahr arvostaa Black Oxide Coatingsin kanssa tehtävää yhteistyötä. Hän kiittelee etenkin sitä, että yritys panosti omaan tuotantolinjaansa, jotta se pystyisi täyttämään Climeconin asettamat tarpeet.

 – Tässä tapauksessa kaksi kotimaista yritystä löi hynttyyt yhteen ja pystymme tekemään aivan uniikkia tuotetta markkinoille. Tämä on hyvä esimerkki suomalaisesta teollisuudesta, että mekin onnistumme, jos vaan haluamme, Wallendahr jatkaa.

Aluksi tuoteportfolio keskittyy keittiöön ja siellä etenkin kattoon tuleviin tuotteisiin eli ilmanvaihtokattoihin ja huuviin, mutta muitakin hyödynnettäviä kohteita löytyy.

– Menetelmä sopii esimerkiksi myös lattiatason kalusteisiin. Käytännössä koko keittiö pystytään hoitamaan mustattuna. Variaatioita ja räätälöintimahdollisuuksia riittää.

Sen lisäksi, että tuotteet ovat kestäviä, hygienisia ja tyylikkäitä, on ympäristöystävällisyys tärkeä teema. Climeconin tuotteilla on esimerkiksi Rakennustietosäätiön EPD (ympäristöseloste). Climecon on myös hiilineutraali yritys.

Climeconin kauttaaltaan mustiin huuviin tai ilmanvaihtokattoihin ei käytetä maalia tai pinnoitetta, vaan teräksiset osat mustataan ainutlaatuisen prosessin aikana.

BOC
Raven

Luonnollinen metallin pinta ja tuntuma

BOC
Midnight

Hiottu viimeistely harjatulla tekstuurilla

BOC
Shadow

Rouhea
mattapintainen käsittely

BOC
Onyx

Yhdistelmä luonnollista ja harjattua tekstuuria, ruostumattomalle teräkselle.

Scroll to Top